Kleutergym

Na een jaar stilgelegen te hebben, starten we na de vakantie gelukkig weer met de kleutergym.

Er wordt op de volgende zaterdagen gegymd:

11 september 2021
9 oktober 2021
13 november 2021
11 december 2021
15 januari  2022
12 februari 2022
12 maart 2022
9 april 2022
14 mei 2022
11 juni 2022
9 juli 2022

Waarom kleutergym

Kleuters willen klimmen, klauteren, rollen enzovoort. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Al spelend oefenen kleuters de hele dag hun lijf. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van deze jonge kinderen en deze gym wil daar graag bij helpen.

Beweging
Tijdens de lessen doen de kleuters nieuwe ervaringen op waarbij erop gelet wordt dat alle aspecten van de motorische ontwikkeling aan bod komen. Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan zoals; springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren, dansen etc. In verschillende aanbiedingsvormen met zowel groot als klein materiaal, leren de kleuters zo hun evenwicht te bewaren, krijgen inzicht in ruimte, afstand en snelheid. Daarnaast is gym belangrijk, omdat de kinderen hun energie erin kwijt kunnen.

Samen spelen
Het leuke aan een gymnastiekgroepje voor kleuters is, dat ze samen met anderen bewegen. Ze leren rekening te houden met elkaar (pas beginnen als je aan de beurt bent) en elkaar te helpen bij bepaalde situaties.

Zelfvertrouwen
Uw kleuter kan onder veilige omstandigheden allerlei moeilijke dingen proberen. Als het uiteindelijk lukt om met touwen te zwaaien, te klauteren over een hindernis en een koprol te maken dan zal de kleuter daar trots op zijn. De kleuter wordt in het begin veelal onder begeleiding uitgedaagd om moeilijke situaties aan te gaan waarbij eventuele angsten kunnen worden overwonnen. Van daaruit wordt gestimuleerd dat de kleuter steeds meer zelfstandig te werk gaat. Uw kind wil het vaker doen en zal steeds meer vertrouwen in zichzelf krijgen.

Wat doen ze
Elke les is anders. Kinderen zullen altijd op een speelse manier worden uitgenodigd tot bewegen; rollen van een schuin vlak, werpen & vangen en stuiteren met een bal, klimmen en klauteren over een berg, allerlei kring-,  en dansspelletjes. Kortom: een zeer gevarieerd bewegingsaanbod.

Wij vinden het van belang dat de kleuters zich eerst breed ontwikkelen. Op een latere leeftijd kunnen ze dan kiezen voor een eigen sport of specialiteit.

Waar, wanneer en hoe laat
De gymles wordt gegeven in de gymzaal van gemeenschapshuis D’n Boogerd, op zaterdag ochtend van 9.30-10.30 uur. Er kan vanaf 10 minuten van tevoren omgekleed worden. Wij adviseren gymschoentjes, en een trainingsbroek/legging en een t-shirt. Als het koud is eventueel nog een trainingsjasje.

Kosten
Voor de kleutergym kan een strippenkaart gekocht worden voor 6 gymlessen à 20 euro, de 1e proefles is altijd gratis. Je kunt op elke zaterdag een proefles volgen, wel van tevoren aanmelden.

Vragen
Heb je vragen, neem dan contact op met Yvonne Merckx, tel. 06-38482822 of via het bestuur, bestuur.vcvessem@gmail.com.

Geef je snel op, want vol is vol!