Veilig Sportklimaat

Sporten in een veilige omgeving
Het is belangrijk dat iedereen kan volleyballen in een veilige en gezellige omgeving.
Op deze pagina lees je welke maatregelen wij nemen om een veilige sportomgeving te realiseren en waar jij terecht kunt.

Centrum veilige sport en Nevobo

Centrum veilige sport is het Nederlandse kenniscentrum en meldpunt voor
(seksueel) grensoverschrijdend gedrag, matchfixing en doping in de sport. Het Centrum Veilige Sport Nederland is er voor jou. Altijd gratis, nagenoeg 24/7 en indien gewenst anoniem.
https://centrumveiligesport.nl/
Volleybalbond Nevobo heeft ook een eigen vertrouwenspersoon waar je terecht kunt.
https://www.nevobo.nl/over-ons/organisatie/meldpunt-grensoverschrijdend-gedrag/

Vertrouwenscontactpersonen VC Vessem
Sinds het najaar van 2023 heeft VC Vessem 2 vertrouwenscontactpersonen. De vertrouwenscontactpersonen hebben een luisterend oor voor leden, ouders, trainers, toeschouwers, vrijwilligers, bestuursleden en eigenlijk iedereen die op een manier met de club verbonden is. Een vertrouwenscontactpersoon lost niet het probleem op maar kijkt samen met jou welke ondersteuning nodig is om jou te helpen.

Yvonne Merckx

Mijn naam is Yvonne Merckx, vanaf mijn jeugd speel ik bij VC Vessem. In het verleden ben ik actief geweest binnen de kampcommissie, als CMV trainer, bestuurslid en het opzetten van peuter en kleutergym. Laatste jaren ben ik als vrijwilliger actief bij een andere volleybalclub waar mijn kinderen spelen. Toen ik gevraagd werd als vertrouwenscontactpersoon hoefde ik hier niet over te twijfelen. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als psycholoog.  Onlangs heb ik de cursus vertrouwenscontactpersoon van Noc*Nsf afgerond. Zit je ergens mee, twijfel niet en neem contact op.

Eva Sanders

Mijn naam is Eva Sanders. Na een aantal jaar weg geweest te zijn volleybal ik sinds 2018 weer bij VC Vessem. Ook ik ben in het verleden in verschillende rollen actief geweest bij de vereniging en sinds kort opgeleid tot vertrouwenscontactpersoon. In het dagelijkse leven ben ik teamleider binnen de afdeling Sport van gemeente Eindhoven. In die rol ben ik dagelijks bezig met het creëren van een veilig sportklimaat. Ik ben blij dat we hier binnen onze club ook mee bezig zijn en wil me hier graag voor inzetten. Heb je hulp nodig of wil je je verhaal kwijt, wij staan voor je klaar.

Contactgegevens

Om een afspraak in te plannen kun je mailen naar Vcp-vcvessem@outlook.com

of bellen naar Eva op 06-13959795

Gedragscode VC Vessem
Volgt binnenkort

Aanmeldbeleid vrijwilligers

Volgt binnenkort

Verklaring Omtrent Gedrag

Volgt binnenkort