Jubileum 25 mei 2024

Ga naar deze pagina om direct in te schrijven.

50 jaar volleybal in Vessem

Dit jaar bestaat onze Vessemse volleybalvereniging alweer 50 jaar! Dit willen we uiteraard niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat we iedereen nu alvast op de hoogte willen brengen van de aankomende festiviteiten.

Rond 1974 kwam er samen met wat ‘import’ ook een nieuw spelletje mee naar Vessem: Volleybal. Startend met 1 team groeide de club in de beginjaren gestaag er kwamen jeugdteams bij vanuit de basisschool. Ook werd er begonnen met mini’s en werd kleutergym georganiseerd. En door het organiseren van een jeugddisco kwam er ook animo onder de tieners.

Vanaf het begin kon er getraind worden in de gymzaal van D’n Boogerd. Voor wedstrijden waren de teams er echter op aangewezen om buitendorps te gaan en zo werd dus de halve Kempen aangedaan. Na de nieuwbouw van ons Gemeenschapshuis kunnen we nu gelukkig alweer jaar onze thuiswedstrijden gewoon lekker in Vessem afwerken.

In de loop der jaren werden er tal van nevenactiviteiten georganiseerd. Er waren spooktochten, jeugdkampen en feestavonden. Ieder jaar worden nog onze gewilde oliebollen gebakken met Oudjaar om een centje bij te verdienen. En daarnaast waren er minitoernooien, bedrijventoernooien, beachtoernooien, enz, enz. Vele van onze teams gingen ook elders op toernooi. Van Almelo tot Duinrell en Ertvelde (B), overal zijn we geweest.

Gedurende 24 jaar hebben we ook een befaamd buitentoernooi georganiseerd op de velden van sportpark ‘De Lille’. Jaarlijks groeide dit toernooi en op het hoogtepunt deden er wel 104 teams mee en werden en meer dan 25 velden aangelegd.

Om oude tijden te laten herleven, willen wij ons jubileum in stijl vieren. Bij deze nodigen we jullie uit om mee te komen spelen tijdens een nieuwe editie van ons buitentoernooi. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei 2024. Aansluitend aan het toernooi zal de dag overlopen naar een spetterende feestavond!

Deze dag zullen er weer een flink aantal volleybalvelden aangelegd worden op het sportpark. Op het toernooi zal er gespeeld worden in twee verschillende klassen. Een voor de ervaren / geoefende spelers en een voor onervaren / beginners. We spelen in beide klassen met 4 tegen 4. Daarnaast proberen we per poule ook zoveel mogelijk rekening te houden met de teamsamenstelling, man, vrouw of gemengd en daarnaast de leeftijd.

Ook aan de basisschooljeugd / mini’s wordt gedacht, zij hebben hun eigen toernooi (en feestje), dus ouders markeer 25 mei in jullie agenda!

Op het sportpark zal niet alleen worden gevolleybald, maar s ’avonds mogen de voetjes ook van de vloer, tijdens een gezellige feestavond. We zullen er voor zorgen dat er voor alle leeftijden de mogelijkheid is om mee te genieten van het jubileum feest. Gedurende dag en avond zullen onze vrijwilligers klaar staan om iedereen te voorzien van een natje en ook zullen er mogelijkheden zijn voor een lekkere vette hap om goed voorbereid het feest in te gaan.

Naast deelnemers is uiteraard iedereen welkom om het jubileum van de club mee te vieren tijdens het bruisende toernooi en feest. Wij willen voor nu alvast onze plaatselijke voetbalclub hartelijk danken voor de gastvrijheid op ‘De Lille’.

Hopelijk zijn jullie alvast wat enthousiast geworden om mee te doen. Iedereen kan meedoen, ook de mensen die nog nooit hebben gevolleyd maar gewoon een gezellige dag willen hebben. Moet je dit jaar dus de familiedag organiseren, lijkt je dit een leuke buurtactiviteit of ben je nog op zoek naar een bedrijfs- of vriendenuitje? Trommel 1 of meerdere teams bij elkaar en bereid je vast voor. Begin volgend jaar zal via dit blad bekend gemaakt worden hoe je jezelf kunt aanmelden.