PROEFTRAININGEN VOLLEYBAL BIJ VC VESSEM

Zit jij in groep 2 of 3 en wil je graag kennismaken met volleybal?

Dat kan! Want de komende periode geven wij 4 gratis proeftrainingen op zaterdagochtend van 9.30-10.30 uur.

Door gezellig mee te doen, kun je goed uitproberen of volleybal een sport is voor jou.
Volleybal is een sport voor jongens en meisjes.

Helaas kunnen we momenteel niet in onze zaal trainen in verband met de Corona-regels.

De trainingen vinden daarom plaats op sportpark de Lille. Hier hebben we tijdelijk een beachvolleybalveld opgezet.
Zo gauw we weer naar binnen mogen, zullen de trainingen plaats vinden in d’n Boogerd.

De trainingen vinden plaats op (van 9.30-10.30 uur):
• 30 mei
• 6 juni
• 13 juni
• 20 juni

Je kunt je aanmelden voor de training bij de trainsters Reina en Mette van de Sande  r.v.d.sande7@kpnplanet.nl.

We hopen jullie dan te zien!

Buiten trainen nu mogelijk

Sinds donderdag 14 mei is er een volleybalveld gemaakt op het voetbalveld op Sportpark de Lille, voor leden van VC Vessem.  Wij zijn blij met deze samenwerking met de voetbal- en korfbalvereniging en gemeente Eersel.

Dat biedt ons de mogelijkheid om toch nog een beetje onze sport te bedrijven, en niet onbelangrijk, de sociale contacten te onderhouden.

Het veld bevindt zich achteraan op het eerste veld, tegenover het panna-veld.

Er worden dezelfde  trainingstijden aangehouden als in de zaal. Voor de jeugd geldt, dat er een volwassen begeleider moet zijn tijdens de training.

In principe kan elke trainingsgroep daar trainen tot en met 2 juli. Dan zouden de trainingen sowieso stoppen in verband met de vakantie.

Om dit te kunnen doen, verwachten we van al onze leden dat de maatregelen zoals ze gelden, opgevolgd worden.

Tevens hanteert de gemeente een protocol. Deze kunt u hier nalezen.

Wij zijn blij dat we te gast mogen zijn op het voetbalveld, en gaan ervan uit dat al onze leden en ouders van jeugdleden dit ook respecteren.

Dan hoeft het nu alleen nog maar mooi weer te blijven, tot 3 juli………

Ledenenquête seizoen 2020-2021

Gisteren is de ledenenquête aan alle leden verstuurd per email. Na 3 pogingen zat er dan eindelijk de enquête bij die ingevuld kon worden. Alle goeie dingen in drieën, zullen we maar denken.

Heb jij die mail nou niet gehad, stuur dan een email naar bestuur.vcvessem@gmail.com. Dan krijg je deze alsnog toegestuurd.

Naast de vraag of je lid wilt blijven, ook enkele andere vragen die we graag beantwoord zien.

Het bestuur kan zich met jullie antwoorden alvast voorbereiden op het nieuwe seizoen. Dus vul de enquête snel in.

Want ook al ligt het volleyballen nu stil, hopelijk kunnen we in augustus of eerder weer naar het gewone leven terugkeren, en dus ook weer volleyballen.

Tot die tijd: Blijf thuis en Blijf gezond!

 

Mevrouw van Lennep - Startpagina | Facebook

 

Beachtoernooi 17 mei afgelast

In verband met de maatregelen tegen Corona, is het beachtoernooi van 17 mei afgelast.

De commissie wacht de berichtgeving af en zal later besluiten of dit later in het jaar (aug-sept) alsnog doorgang kan vinden.

We houden u op de hoogte.

 

De Beachcommissie: Frans, Anke, Tessa, Jolanda

Nevobo beëindigt alle geplande zaalvolleybal activiteiten

Verzonden: maandag 23 maart 2020 08:45
Aan: Nevobo Competitie Zuid
Onderwerp: Update 23 maart –> Nevobo beëindigt alle geplande zaalvolleybal activiteiten

Beste bestuursleden, wedstrijdsecretariaten en scheidsrechtercoördinatoren,

Op woensdag 18 maart maakte de volleybalbond al bekend alle competities van Topdivisie en lager te beëindigen. Na uitvoerig contact met de Eredivisieverenigingen is nu ook besloten de allerhoogste divisie te stoppen. Ook de finale van het Volleybaldirect Open (NOJK) en de halve finales en finales van de regiobekers worden niet meer gespeeld.

Kijk voor meer informatie op onderstaande link:

https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/03/22/nevobo-stopt-alle-competities-ook-eredivisie

Dit betekent dat ook alle reeds geplande CMV-/recreantentoernooien etc. die nu nog in de periode ná 6 april ingepland zijn ook uit het programma gehaald zullen worden.

Bestuursupdate

Het competitieseizoen is tot een abrupt einde gekomen door het corona virus en alle maatregelen die daarmee samenhangen. Reuze jammer, want we waren bijna aan het einde van de competities. Maar deze competities worden dus niet meer afgemaakt. De nevobo gaat zich beraden over hoe een eindstand op te maken, voor de beginsituatie voor komend seizoen.

Voor ons rest niets anders dan de richtlijnen van het RIVM op te volgen, en hopen dat we de situatie snel onder controle krijgen, zodat we weer uit onze thuisquarantaine mogen.

Hopelijk kunnen we toch de laatste weken/maanden van het seizoen de draad weer oppakken met trainen.

We houden jullie op de hoogte hiervan.

Wel gaan we alvast inventariseren wie er lid blijven of wie er gaan stoppen, zodat we na de zomervakantie weten met welke teams we het volgend seizoen ingaan.

Deze vragenlijst krijgen jullie allemaal per mail toegestuurd, dus zorg dat je email adres bekend is bij het bestuur. Stuur anders nog even een mailtje naar bestuur.vcvessem@gmail.com.

Het beachtoernooi, gepland voor zondag 17 mei, laten we voorlopig nog even op de planning staan. We hopen allemaal van ganser harte dat we dit door kunnen laten gaan, maar daarvoor is op dit moment de situatie nog te onzeker om er iets over te zeggen.

We zullen je af en toe via ons Facebook pagina wat info toe te sturen, zodat je toch fit kunt blijven, en volleybal kunt blijven oefenen.

We hopen in ieder geval dat jullie allemaal gezond blijven !

Competities Topdivisie en lager gestopt, slot Eredivisie uitgesteld

Nevobo, Woensdag 18 maart 2020, 13:00 uur

De Nevobo maakt vandaag bekend dat alle competities van Topdivisie en lager per direct worden gestopt. Vanwege het coronavirus kan in ieder geval t/m 6 april niet worden getraind en gespeeld. De laatste reguliere competitieronde staat op het programma voor 18 april. Na lang beraad is besloten dat er geen uitvoerbaar scenario bestaat om deze competities op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier tot een goed einde te brengen. De volleybalbond vraagt haar leden om actief mee te denken hoe er voor het seizoen 2020-2021 een eerlijke competitie-indeling kan worden gemaakt. Voor de Eredivisie is een alternatief play-off programma voorgesteld, dat, mits de omstandigheden het toelaten, eind april / begin mei kan worden gespeeld.

Denk mee over de competitie-indeling voor het seizoen 2020-2021!

Door het per direct stopzetten van de competities, worden er in het huidige seizoen geen teams kampioen. Er is momenteel nog geen besluit genomen over de competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021. De Nevobo vraagt haar leden om mee te denken om tot een zo eerlijk mogelijke indeling te komen. Opties zijn bijvoorbeeld:

  1. Er zijn dit seizoen geen kampioenen en degradanten, ieder team komt in 2020-2021 in dezelfde competitie uit.
  2. We hanteren de resultaten van een enkele competitie (volledige eerste seizoenshelft) om tot een eindstand te komen die de indeling voor volgend seizoen zal bepalen.
  3. We hanteren de huidige stand in de competities.

Daarnaast zijn er misschien nog andere opties die hier niet genoemd worden. Je kunt meedenken door je reactie te geven onder dit bericht op Twitter of Facebook. Alle input wordt verzameld, en volgende week wordt er een beslissing gemaakt over de competitie-indelingen voor het seizoen 2020-2021.

De Nuvoc dames competitie volgt de Nevobo, dus hoogstwaarschijnlijk worden ook deze wedstrijden afgelast. Dit is echter nog niet bevestigd vanuit de NDRC.

Geen trainingen en wedstrijden tm 31 maart

Beste leden en trainers.

Het bestuur heeft besloten om de richtlijnen van het RIVM op te volgen en voor alle teams de trainingen op te schorten tm 31 maart.

Alle wedstrijden zijn ook tm 31 maart afgelast. We wachten de berichtgeving van de nevobo en nuvoc competitie af hoe dit verder gaat verlopen.

We houden jullie op de hoogte.

We rekenen op jullie medewerking en hopen op jullie begrip.

Bestuur VC Vessem

Beachtoernooi 17 mei

Op zondag 17 mei organiseert volleybalvereniging VC Vessem voor de vierde keer haar beachtoernooi in de rijbak van Ponyclub Vessem, bij jeugdhuis De Spil van Jong Nederland, aan de Kerkberg in Vessem.

Er zijn verschillende categoriëen om in mee te doen: Jeugd 12-16 jaar, Recreatief beginners, Recreatief Gevorderd, en bij voldoende animo een bedrijvenpoule.

Alle categorieën zijn gemengd, dat wil zeggen dat er ten alle tijden minstens  1 dame in het veld staat. Er wordt 4 x 4 gespeeld, een team mag uit max. 8 spelers bestaan.

Elk team zorgt voor een scheidsrechter en teller.  Er wordt grotendeels gespeeld volgens de Nevobo regels, met hier en daar een vereenvoudiging. Deze regels worden bij inschrijving toegestuurd worden.

Natuurlijk kan men ter plekke zich tegoed doen aan een hapje en een drankje op het terras en het spel van de deelnemers bewonderen.

Inschrijven kan tot 1 mei, via deze website of via beachtoernooi.vcvessem@gmail.com.

Kijk op www.vcvessem.nl of onze Facebook pagina voor meer informatie.

Voor telefonische inlichtingen bel met Jolanda Maas, 06-18711692.

NIeuwe aanwas

Morgen staat de 2e kleutergym les gepland. De eerste was al een groot succes met wel 21 ! kindjes. En ook morgen zit ook volgepland. Wat een groot succes.

Yvonne Merckx, Reina van de Sande en Hannah en Neeltje gaan er morgen vast weer een leuke les van maken. En terwijl de kids sporten, kunnen de ouders in de foyer lekker een kopje koffie drinken en naar hun kroost kijken.

De Ouder-Peutergym gaat ook voorspoedig. Nu de oudste kindjes zijn doorgestroomd naar de kleutergym, zijn er weer enkele plekjes voor deze Ouder-Peutergym beschikbaar. Dus geef je snel op voor een proefles.

De facebook actie voor de C-jeugd heeft ook al enkele mee-trainers opgeleverd. We hopen dat dat tot enkele nieuwe leden leidt. Ben jij tussen 11-14 jaar, kom dan gerust eens meedoen.

We zijn nog hard op zoek naar jongens/jonge mannen voor ons Jongens B team. Dus heb je ooit gevolleybald of lijkt het je gewoon leuk om te doen? Kom dan gerust een keer meetrainen, op maandag van 18.30-20.00 uur.

Maar ook in onze andere groepen is er altijd wel een plaatsje vrij voor nieuwe aanwas. Voor dames hebben we een groep die Nevobo 2e klasse speelt, en 2 groepen dames recreanten op de 2e en 4e klasse, die doordeweeks ook hun wedstrijden spelen.

En voor heren hebben we onze heren recreanten groep. Zij spelen op donderdagavond een onderling wedstrijdje met veel enthousiasme.

Dus het maakt niet uit of je klein of groot bent, bij VC Vessem kun je altijd terecht. Kijk verder op de website voor trainingstijden en teamindelingen en activiteiten.

Voor info bel of mail of app je.