Workshop Sportspeeltuin

Vrijdag 11 november hebben we onder de bezielende leiding van Guus Klein Lankhorst vanuit de Nevobo een workshop Sportspeeltuin gevolgd. Hier waren wel 6 deelnemers vanuit VC Vessem aanwezig, en 2 dames van Nuvoc.

De Sportspeeltuin is bedoeld voor kinderen van 2-4 jaar is is vooral gericht op Breed Motorisch Ontwikkelen, wat voor elk kind goed is en waar ze later ook profijt van hebben.

De workshop begon met een theoretisch gedeelte over waar zoal op te letten. Daarna werden de deelnemers aan de slag gezet. Met een voorbeeld training in de hand werd de hele gymzaal van D’n Boogerd volgezet met diverse materialen zoals kasten, banken, blokken, ringen, matten. Er waren 4 grondvormen van bewegen ingericht in 4 hoeken. Daarna werd aan de deelnemers gevraagd hoe je een beweging moeilijker of juist makkelijker kan maken. Om zo een kind op zijn eigen niveau te kunnen laten bewegen en zijn grenzen te laten verleggen.

Er is een handboek voor geschreven en die is gratis te downloaden via deze link: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2022/07/11/volleybalspeeltuin-wordt-sportspeeltuin

Het was een leerzame avond. En we bedanken Guus dan ook hartelijk, dat ie helemaal vanuit Groningen naar Vessem is komen rijden om deze workshop te geven.

Geplaatst in Uncategorized.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *